Доступність посилання

ТОП новини

Уряд ухвалив програму розвитку співпраці з Митним союзом


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Кабінет міністрів ухвалив сьогодні програму співробітництва України з державами-членами Митного союзу, яка передбачає плани нарощувати оборот двосторонньої торгівлі та обсяги взаємних інвестицій із Росією, Білоруссю і Казахстаном, повідомила сьогодні прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Термін реалізації програми розраховано на період до 2020 року.

«Результати, які ми очікуємо від реалізації програми, – це, перш за все, підвищення обороту двосторонньої торгівлі в середньому не менш ніж на 10–15%, збільшення частки торгівлі несировинними товарами і послугами, нарощення обсягу взаємних інвестицій у середньому не менш ніж на 15% та подальше зростання випуску продукції підприємствами зі взаємними інвестиціями», – заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, коментуючи рішення.

За його словами, мета програми – поглиблення економічної інтеграції для досягнення високих темпів економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інвестиційного клімату і підвищення інвестиційної привабливості, рівня і якості життя населення, його соціальної захищеності з урахуванням об’єктивних інтересів України та держав-членів Митного союзу.

Програма передбачає співробітництво України з країнами-членами Митного союзу за такими напрямками, як торговельно-економічні відносини, паливно-енергетичний комплекс, транспорт, агропромисловий комплекс, космічна сфера, технічне регулювання, розвиток інновацій та наукових досліджень, прикордонне та міжрегіональне співробітництво, сказав Прасолов.

Постанова про затвердження цієї програми співробітництва України з державами-членами Митного союзу підготована на виконання Національного плану дій стосовно впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», мовиться в повідомленні.

Україна, яка заявляє про свій курс на євроінтеграцію, прагне співпраці з Митним союзом під проводом Росії без вступу в це об’єднання.
XS
SM
MD
LG