Доступність посилання

ТОП новини

США закликали Україну прислухатися до пропозицій і вимог МВФ


Сполучені Штати вітають той факт, що Європейський союз залишає для України відчинені двері, а Міжнародний валютний фонд засвідчує бажання співпрацювати з Україною, якщо її уряд готовий засукати рукави і взятися за серйозні структурні й макроекономічні проблеми, що охопили Україну, заявила сьогодні помічник державного секретаря США з європейських і євразійських питань Вікторія Нуланд.

Виступаючи на слуханнях у комітеті з закордонних відносин Сенату США, вона наголосила, що МВФ пропонує перевірений, хоч і важкий довготерміновий план «дієти для відновлення доброго економічного здоров’я». Як і будь-який суворий лікувальний режим, він вимагає зусиль і самопожертви, але винагорода буде велика, додала урядовець.

Коли керівники України будуть готові докласти зусиль у таку програму, Сполучені Штати й їхні партнери в Європейському союзі допоможуть їм виконати їхні зобов’язання, запевнила вона.

При цьому Нуланд закликала владу України відновити консультації з МВФ негайно.

Сьогодні у США в комітеті з закордонних відносин Сенату відбулися слухання, головним пунктом яких була «криза в Україні».
XS
SM
MD
LG