Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Партія регіонів «повалила конституційний лад»


Рада ухвалила закон, щоб саджати опозиціонерів – Яценюк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк назвав сьогоднішнє голосування у Верховній Раді нелегітимним і наголосив, що, на його думку, основною метою сьогоднішнього формату роботи парламентської більшості було не ухвалення бюджету, а внесення змін до регламенту Верховної Ради.

«Сьогодні Віктор Янукович, Володимир Рибак і вся Партія регіонів здійснили злочин. Це захоплення державної влади. Голосування, яке відбулося у парламенті, є повністю нелегітимним. Рибак не має права підписувати ці папірці, які начебто проголосовані, а Віктор Янукович тим більше не має права робити ці папірчики законами України», – заявив Яценюк під час перерви у засіданні парламенту.

«Основне, чому вони пішли цим шляхом голосування, – це не бюджет. Їм треба було ухвалити зміни до регламенту, які дають можливість саджати опозиційних депутатів за спрощеною процедурою. Щойно був проголосований закон, який дає таку можливість. 226 рук можуть проголосувати в будь-який момент у будь-якому місці і позбавити народних депутатів від опозиції недоторканності. Це була основна мета сьогоднішнього дійства», – вважає Яценюк.

«Ми звертаємося до міжнародного співтовариства: режим Віктора Януковича і Партії регіонів повністю знищив українську державну владу. Це є ніщо інше, як повалення конституційного ладу та захоплення влади в країні», – заявив він.

У четвер всупереч блокуванню Верховної Ради парламентська більшість проголосувала за державний бюджет на 2014 рік. Окрім того, Рада ухвалила закон, який спрощує процедуру зняття недоторканності з парламентарів.
XS
SM
MD
LG