Доступність посилання

ТОП новини

Хто змагатиметься за «Оскара»?


Американська кіноакадемія ще більше розігріла інтерес любителів кіно до майбутньої премії «Оскар». У четвер назвали остаточних номінантів, які змагатимуться за цю статуетку.

Найближчою до українського глядача була категорія «Найкращий фільм іноземною мовою», адже спершу українська стрічка «Параджанов» була в числі 71 іноземного фільму, які сподівались на номінацію. Однак ще 21 грудня з цього списку залишили 9 закордонних стрічок, і серед них вже не було українського «Параджанова», а сьогодні американська кіноакадемія урочисто назвала останні 5 стрічок у цій номінації. Їх оголосив у Лос-Анджелесі актор Кріс Гесворт: «На найкращий фільм іноземною мовою номінанти такі: з Бельгії – «Розімкнуте коло», з Італії – «Велика краса», з Данії – «Полювання», з Камбоджі – «Зникле зображення», і з Палестини – «Омар»»

За найкращий фільм року змагатимуться 9 стрічок, а серед них і «12 років рабства», «Афера по-американськи», «Вовк із Уолл-стріт».

Леонардо ді Капріо, який зіграв головну роль у стрічці «Вовк із Волл-стріт» номінується на найкращу чоловічу роль, і якщо акторові пощастить випередити у цій номінації своїх колег Кристіяана Бейла, Брюса Дерна, Матью МакКонахі, чи Чиветела Еджіофора, це буде його спільна перемога з режисером Мартіном Скорсезе, який номінується у категорії «найкращий режисер».

Велика конкуренція цього року у номінаціях на найкращу жіночу роль – це Сандра Буллок, Меріл Стріп, Джуді Денч, Емі Адамс і Кейт Бланшет за роль у фільмі Вуді Аллена «Жасмін» (за сценарій до цієї стрічки Аллена номінували також на цю золоту статуетку).

Детальніше імена номінантів можна побачити на офіційній сторінці американської кіноакадемії «Оскар».

Церемонія вручення «Оскар-2014» відбудеться 2 березня в Лос-Анджелесі. Раніше її планували на останню неділю лютого, однак через зимову Олімпіаду в російському Сочі церемонію «Оскара» перенесли на першу неділю березня.
  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG