Доступність посилання

ТОП новини

Президент США пообіцяв більше нагляду і прозорості при стеженні


Барак Обама виступає з заявою про спецслужби, 17 січня 2014 року
Барак Обама виступає з заявою про спецслужби, 17 січня 2014 року
Президент США Барак Обама заявив сьогодні, що Вашингтон реформує чинні програми і процедури електронного стеження, яке здійснюють спецслужби країни, щоб зробити їх прозорішими і надати більший захист правам на недоторканність приватного життя.

Виступаючи на телебаченні, він також заявив, що дав спецслужбам вказівку надалі не стежити за головами держав і урядів країн, що є близькими союзниками США, якщо тільки для цього не виникне нагальна необхідність із огляду на потреби національної безпеки.

Крім того, президент розкритикував викриття колишнього контрактника спецслужб США Едварда Сноудена, які, за його словами, створювали «сенсації», але часто давали «менше світла, а більше гарячки».

За словами урядовців Білого дому, ці заходи становлять найсерйознішу реформу діяльності спецслужб, відколи Обама став президентом США.

Останнім часом у Сполучених Штатах тривають палкі суперечки навколо обсягу і цілей таємних програм електронного стеження спецслужб США після оприлюднення низки викриттів Сноудена.
XS
SM
MD
LG