Доступність посилання

ТОП новини

Нові закони – це констатація невдачі демократії в Україні − конгресмен США


Нове українське законодавство обмежує основні права і свободи українців. Про це заявив член комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Еліот Енґел.

«Якщо новоухвалене законодавство не змінять, це буде констатацією невдачі демократії в Україні і тільки поглибить політичну кризу», − заявив він.

За словами Енґела, ці закони несумісні з міжнародними зобов’язаннями України.

«Я вкрай стурбований ухваленням українським парламентом законодавства, яке буде серйозно обмежувати основні права − в тому числі ті, що стосуються свободи висловлювання думок, зборів і преси − і обмеження громадянських свобод. Це законодавство явно несумісне з демократичними нормами і європейськими та міжнародними зобов'язаннями України, а тим більш тривожно, що воно було ухвалене в парламенті з явним порушенням нормальних процедур», – заявив він у п’ятницю.

Тим часом президент Віктор Янукович підписав усі суперечливі закони, ухвалені більшістю у Верховній Раді без обговорення і без участі опозиції, всупереч численним закликами правозахисників і політиків в Україні і за кордоном, у першу чергу в Європі, які переконані, що ці закони різко обмежують права людини.

Серед закликів ветувати ці закони була й заява представника з питань свободи засобів інформації ОБСЄ, яка теж закликала в четвер владу України припинити намагання обмежити свободу слова і свободу засобів інформації.
XS
SM
MD
LG