Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: опозиція брала участь у підготовці законів до голосування 16 січня


Профільні парламентські комітети, зокрема, за участю опозиційних депутатів, розглядали закони, які були ухвалені Верховною Радою 16 січня. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв’ю телевізійному «5-му каналові».

«Законопроекти, за які було проголосовано, розглядали у відповідних комітетах. І в комітетах були присутні депутати від усіх фракцій. Більше того, щодо всіх законопроектів, за які проголосовано, є позитивне рішення комітетів», − заявив Єфремов.

При цьому він наголосив, що за жоден закон із ухвалених у сесійній залі не було проголосовано без попереднього розгляду на комітетах.

«І там брали участь, зокрема, і представники опозиційних фракцій. Так що нехай уважно читають (представники опозиції) законопроекти, з якими вони працюють, і законопроекти, які вони розглядають і голосують чи не голосують, і роблять відповідні висновки, не вводять в оману людей, говорячи про те, що ніхто нічого не бачив і ніхто нічого не знав», − наголосив Єфремов.

16 січня у Верховній Раді народні депутати з провладних фракцій підняттям рук, без обговорення ухвалили 11 законів та одну постанову. Зокрема, Верховна Рада ухвалила закон депутатів від Партії регіонів Вадима Колесніченка та Володимира Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення «екстремістських» матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду − на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, зобов’язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їхніх близьких родичів чи членів сім’ї, дозволяє президентові та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що, як стверджують правозахисники, обмежують права і свободи громадян.
XS
SM
MD
LG