Доступність посилання

ТОП новини

Майданівці поштовхалися з «небайдужими киянами»


Сутички на Майдані: «кияни» прийшли наводити лад
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
Близько півсотні осіб, які представились киянами, влаштували на Хрещатику акцію протесту проти Євромайдану. Біля барикади на перехресті з вулицею Богдана Хмельницього їх зустріли загони самооборони. Розпочалась суперечка. Майданівці викрикували звинувачення у продажності. Відбулась сутичка. Близько десятка людей штовхались та завдавали удари один одному. Конфлікт швидко припинили. Помітних травм ніхто не отримав.

«Це провокатори, яких підсилають для того, щоб вони влаштували бійку. Я впевнений, що вони проплачені. Ми спеціально взяли з собою частину киян, які тут живуть, щоб подивитись, чи є кияни. Ми підходили і питали: де ви живете, на якій вулиці? Ніхто не відповідав. Ці молодики мовчали і опускали очі», − заявив комендант Майдану Андрій Парубій.

У свою чергу, учасники акції переконують, що прийшли за власним бажанням і грошей їм не платили, а головна їхня мета − порядок і чистота в місті.

«На Євромайдані, в КМДА зараз дуже багато бомжів. Тут розвели гадюшник. Мені це заважає. Я навіть не можу прийти сюди і з дівчиною погуляти. Ми хочемо переконати мітингувальників піти з Майдану», − розповів Володимир, один з учасників акції.

Керувала акцією Вікторія Шилова. На нещодавніх довиборах вона балотувалась у 223-му окрузі як представниця Радикальної партії Олега Ляшка. Однак перед голосуванням її виключили з партії через відмову зняти свою кандидатуру на користь узгодженого кандидата від опозиції Юрія Левченка. На офіційному сайті Шилової зазначено, що вона є лідером соціального руху «За здорову націю».
XS
SM
MD
LG