Доступність посилання

ТОП новини

Українські письменники прийшли «здаватись» в Лук’янівське СІЗО


Письменники прийшли «здаватись» у СІЗО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Письменники прийшли «здаватись» в СІЗО

Українські письменники прийшли під стіни Лук'янівського СІЗО, щоб визнати себе винними у «екстремізмі» за новим законом Колесніченка-Олійника і попросити правоохоронців їх затримати. Вони провели мітинг, маючи на собі шоломи і каски та «ускладнюючи ідентифікацію особи» за допомогою шарфів і масок, та встановили неподалік від воріт пенітенціарного закладу намет.

Підписанням цих законів влада підписала собі відставку, бо надалі терпіти таке поводження із демократією ніхто не буде, зауважив один із ініціаторів акції Артем Захарченко.

Ірена Карпа, яка також прийшла підтримати письменницьку акцію, заявила, що мало проводити загальні мітинги, потрібно проводити адресні – для кожного із депутатів, хто віддав свій голос за закони, які громадян не влаштовують.

«Народ зараз перевіряється щодо того, як довго люди ще можуть терпіти ці всі справи. Якщо люди будуть це «хавати», то це буде дотискання далі, якщо люди будуть протистояти – будь-якими акціями, що радикальніше, то краще…Тобто мирний Майдан пацифістичний, це все добре, але малоефективно. Хоча з іншого боку, все-таки видно, що це правда, а не чутки: поки стоятиме Майдан, Путін грошей «баті» не дасть», – зазначила вона.

Всього в акції взяли участь понад півсотні українських авторів – дитячих і дорослих. Вимоги літераторів підтримані не були, ніхто їх під варту не взяв.
XS
SM
MD
LG