Доступність посилання

ТОП новини

МВС закликає демонстрантів не порушувати громадський порядок


Агресивно налаштовані учасники масових заходів у столиці провокують працівників міліції, які несуть службу з охорони громадського порядку, до активних дій, проте правоохоронці утримуються від застосування сили. Про це йдеться в повідомленні на сайті МВС.

Після зібрання, яке відбулося 19 січня о 12:00 годин на столичному майдані Незалежності, частина його активних учасників вирушила в напрямку будівлі Верховної Ради України, кажуть у міліції.

«На вулиці Грушевського чисельна група молодиків почала провокувати працівників органів внутрішніх справ, які несли там службу з охорони громадського порядку. При цьому правопорушники в касках і з масками на обличчях кидали у бік правоохоронців димові шашки, наносили їм удари палицями. Крім того, учасники акції намагалися прорвати живий кордон правоохоронців та посунули службовий транспорт», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці нагадують, що всі протиправні дії фіксуються з допомогою відеокамер, після чого їм дадуть відповідну правову оцінку.

Міністерство внутрішніх справ «закликає організаторів й учасників масових акцій утриматися від порушень чинного законодавства, оскільки за це передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність».

На вулиці Грушевського, біля стадіону імені Лобановського в Києві тривають сутички між демонстрантами і правоохоронцями, які стоять кордоном на шляху до урядового кварталу.
XS
SM
MD
LG