Доступність посилання

ТОП новини

Рівняни не випускають «Беркут» до Києва


Кілька десятків громадських активістів у Рівному та на виїзді до Києва продовжують блокувати виїзд спецпризначенців до столиці.

Три автобуси правоохоронців і додаткова техніка, за повідомленням представників партії УДАР, досі не виїхали з місця дислокації на вулиці Степана Бандери. Громадяни стежать за рухом транспорту біля села Біла Критниця на автотрасі Київ-Чоп. Вночі вони також перекривали Луцьке кільце, через яке окремі загони міліціонерів могли дістатися об’їзного шляху.

Пізно вночі рівняни отримали повідомлення в соцмережах про те, що місцевий «Беркут» мобілізують на Київ. Близько півсотні людей, дехто на автомобілях, прибули на місце дислокації рівненського спецпідрозділу на вулицю Степана Бандери, щоб заблокувати виїзд. Вони скандували з проханням не їхати до столиці.

Однак командир підрозділу Іван Котяш присягнув, що його підлеглі нині нікуди не поїдуть. Хоча й не дав гарантії, що цього не станеться, якщо «буде потрібно». Люди не повірили цим словам, отож багато хто з них не залишив місця пікету. Громадські активісти помітили, як бійці «Беркуту» поділилися на невеликі групи й розбігаються з бази у різні боки.

Близько 1:00 частина «беркутівців» пробралася до парку Слави, розташованого на виїзді з міста, інша частина була помічена біля озера Басів Кут. І хоча автобус із речами міліцейського підрозділу був загнаний до гаража, люди не до кінця впевнені, що міліціонери не знайшли іншого способу вибратися до столиці. Вони закликають всіх небайдужих посилити блокпости, повідомили Радіо Свобода активісти партії УДАР.
XS
SM
MD
LG