Доступність посилання

ТОП новини

Міліція повідомляє про затримання понад 20 людей через події в Києві


Через сутички в центрі Києва міліція затримала вже понад 20 людей. про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

«Дев’ятьох із них затримано процесуально в рамках розпочатого кримінального провадження за статтею 294 Кримінального кодексу України – масові заворушення», – кажуть у міліції.

Крім того, за повідомленням, особи двох затриманих активних учасників заворушень вже встановлені. «Один з них, 30-річний мешканець Києва, є членом ВО «Свобода». Молодик раніше декілька разів притягався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство. Другий затриманий – 41-річний чоловік на прізвисько «Череп», який раніше був засуджений за вбивство і відбув 13 років за ґратами. За попередньою інформацією, чоловік має причетність до діяльності організації «Патріот України», – кажуть у міліції.

Сьогодні ж вранці правоохоронці затримали журналістів Радіо Свобода, які виконували професійні обов’язки на вулиці Грушевського в Києві. Вони перебувають в автомобілі для перевезення в’язнів. Про це sms-повідомленням поінформував один із двох затриманих, який додав, що під час затримання їх було побито.

19 січня близько 15:00 розпочалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями на вулиці Грушевського в центрі Києва після того, як радикально налаштовані мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG