Доступність посилання

ТОП новини

У Держдумі Росії звинувачують Захід у провокації заворушень в Україні


Держдума Росії
Держдума Росії
За загостренням ситуації в Україні стоять «стратегічні друзі» із Заходу, вважає голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький.

«Через різні неурядові організації вони фінансують провокації, які виливаються у вуличні заворушення, погроми, що ніяк не поєднуються з цивілізованою європейською ідеєю, до якої так наполегливо закликають Україну», – заявив Слуцький журналістам у понеділок у зв’язку з новим загостренням ситуації в Україні.

На його думку, є два вектори розвитку – європейський та євразійський, і вони цілком мирно можуть уживатися один з одним. Проте, додав він, «наші «стратегічні друзі» на Заході ніяк не можуть цього допустити».

Слуцький нагадав, що Держдума не так давно ухвалила спеціальну заяву щодо ситуації в Україні і продовжує стежити за її розвитком.

Раніше в понеділок голова Держдуми Сергій Наришкін повідомив, що в п’ятницю по телефону розмовляв зі своїм колегою – головою Верховної Ради Володимиром Рибаком.

19 січня близько 15:00 розпочалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями на вулиці Грушевського в центрі Києва після того, як радикально налаштовані мітингувальники вирішили прорватися через кордон міліції у напрямку Будинку уряду і Верховної Ради. У Києві понад місяць обмежений доступ громадян в урядовий квартал. Зокрема, перекрита вантажівками та автобусами вулиця Грушевського та вулиця Інститутська.
XS
SM
MD
LG