Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські журналісти пікетували міліцію під гаслом «Журналіст – не мішень!»


Ігор Ісхаков, відеооператор Радіо Свобода, після звільнення з міліції (фото: Svitlana Odarenko), 20 січня 2014 року
Ігор Ісхаков, відеооператор Радіо Свобода, після звільнення з міліції (фото: Svitlana Odarenko), 20 січня 2014 року
У Дніпропетровську журналісти газети «Лица» Костянтин Когтянц, Валерій та Олена Гарагуци, а також ветеран журналістики, екс-кореспондент Радіо Свобода у Дніпропетровську Геннадій Сахаров провели сьогодні мовчазний пікет біля Управління МВС України в Дніпропетровській області. Про це повідомили самі учасники акції.

За даними журналістів, їхнім гаслом було «Журналіст – не мішень!».

Як заявили учасники акції, за останні два місяці в Україні від рук міліціонерів постраждало дуже багато журналістів, які сумлінно виконували свою роботу, особливо багато працівників ЗМІ постраждало в останні дні, зокрема 19 січня.

«За минулу добу дуже багато українських журналістів отримали поранення і травми від рук міліціонерів. Запевняю Вас, що це не залишиться безкарним, нехай і через 20 років, як у Польщі. Закликаю Вас з честю тримати присягу Українському Народу, яку Ви давали», – заявила у заяві на ім’я начальника обласного управління міліції головний редактор газети «Лица» Олена Гарагуц.

Журналісти також протестували проти норм законів, ухвалених 16 січня, зокрема щодо того, що відтепер на масових акціях заборонено перебувати в касках, шоломах, масках.

До журналістів ніхто з керівництва обласного управління міліції не вийшов. Їхню заяву прийняв працівник відділу документообігу, відповідь пообіцяли надіслати поштою.

За даними Інституту масової інформації, внаслідок подій останньої доби в Києві постраждали 24 журналісти. Серед них двоє співробітників Радіо Свобода, яких побили під час затримання правоохоронці.

1 грудня у Києві під час подій на Банковій від рук правоохоронців постраждав дніпропетровський журналіст Валерій Гарагуц. За словами самого Гарагуца, на відміну від інших затриманих під час подій на Банковій, його «Беркут» спочатку затримав, а вже потім побив. Наразі є дві кримінальні справи, в яких Валерій Гарагуц має різний статус, – підозрюваного і потерпілого.
XS
SM
MD
LG