Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську оголосили створення загонів самооборони


На спільному засіданні сесії Івано-Франківської міської ради та народного віча сьогодні оголосили про ініціативу створення загонів самооборони «для захисту конституційних прав і свобод громадян у боротьбі з диктатурою», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами голови фракції ВО «Свобода» в міській раді Романа Онуфріїва, «ця ініціатива не переслідує ніяких політичних чи військових цілей, а повинна згуртувати українців для захисту».

Координатором ініціативи став відомий прикарпатський богатир-рекордсмен Назар Павлів.

Сесія і народне віче ухвалили спільне звернення до президента України і лідерів опозиції з вимогою негайно розпочати переговорний процес.

Пропонується проводити переговори на таких умовах: дострокові вибори президента і парламенту, відставка уряду Миколи Азарова і формування перехідного технічного уряду України, скасування всіх «ручних» законів, проголосованих 16 січня, притягнення до кримінальної відповідальності всіх винних у побитті мирних демонстрантів, звільнення від переслідувань усіх учасників мирних акцій протестів, підписання угоди про асоціацію з ЄС протягом 2014 року.

У разі невиконання цих вимог, мовиться у зверненні, івано-франківці залишають за собою право громадянської непокори.

За це рішення проголосували 35 депутатів міської ради, в тому числі один представник Партії регіонів та кілька тисяч учасників віча в Івано-Франківську.

Як зазначив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, «в Україні не просто політична криза, ми сьогодні за крок від громадянської війни». При цьому він закликав «не шукати винних і ворогів, а об’єднатися, бо в єдності сила».

Після віча депутати міської ради поїхали до військової частини внутрішніх військ, яку івано-франківці блокують із минулої ночі, щоб не випустити батальйон внутрішніх військ до Києва.
XS
SM
MD
LG