Доступність посилання

ТОП новини

Кличко пообіцяв гарантії безпеки правоохоронцям, які «перейдуть на бік народу»


Віталій Кличко серед демонстрантів, фото 19 січня 2014 року
Віталій Кличко серед демонстрантів, фото 19 січня 2014 року
Лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив сьогодні, що офіцери і бійці внутрішніх військ і спецзагонів «Беркут», які «мають гідність і не братимуть участі в насильстві проти людей, що вийшли з протестами та будуть із народом», не зазнаватимуть переслідувань, і вони та їхні сім’ї матимуть гарантії безпеки.

Як мовиться в заяві Кличка, бійці і офіцери МВС можуть допомогти уникнути кровопролиття, на яке, за словами політика, сьогодні штовхає країну влада і яке робить руками правоохоронців, – якщо вони «покинуть лави захисників влади, яка змушує їх виконувати злочинні накази».

За словами Віталія Кличка, Україна через такі дії влади, яка розгорнула ескалацію політичної кризи, насильства і репресій, опинилася на небезпечній межі. «Чи переступить вона її, залежить багато в чому і від вас. Тому закликаю: подумайте про це, не бійтеся і будьте з народом. Адже і ви, і ваші сім’ї живуть в українському суспільстві. І ви – такі ж громадяни, проти яких вас сьогодні кидає воювати влада», – мовиться у зверненні лідера УДАРу до правоохоронців.

Раніше сьогодні Віталій Кличко закликав усіх українців на столичний Майдан, щоб «захистити свою країну і своє майбутнє».

Сьогодні в Києві, на вулиці Грушевського, що веде від Європейської площі до будівель Кабміну і Верховної Ради, тривало протистояння між радикальними демонстрантами та бійцями «Беркута» і внутрішніх військ, що спалахнуло ще вчора. Демонстранти кидають у правоохоронців каміння і пляшки із займистою рідиною, ті відстрілюються з травматичної зброї. Органи МВС повідомили, що за підозрою у причетності до сутичок із правоохоронцями і масових заворушень затримали вже 31 особу.
XS
SM
MD
LG