Доступність посилання

ТОП новини

Депутати-опозиціонери не змогли відвернути офіційної публікації законів 16 січня


Закони, що були ухвалені 16 січня більшістю у Верховній Раді й викликали широку критику як такі, що порушують права людини, сьогодні офіційно надруковані всупереч обіцянці президента Віктора Януковича не публікувати їх, доки тривають переговори з опозицією, заявив народний депутат від «Батьківщини» Володимир Яворівський. Він був одним із опозиціонерів, які намагалися заблокувати їхню публікацію.

За словами Яворівського, які наводить прес-служба партії «Батьківщина», коли депутати-опозиціонери приїхали до типографії, де друкуються газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр», наклад завтрашнього числа цих газет із офіційною публікацією законів уже був надрукований і спакований, а частину його вже направили в області: «Нічого зробити вже не можна було».

Як сказав депутат, наклад із «диктаторськими законами» запустили у друк раніше від графіка, «можливо, передбачаючи, що можуть бути якісь ускладнення».

Публікація законів в офіційно визначених друкованих виданнях, серед яких і газети «Голос України» й «Урядовий кур’єр», є передумовою набуття ними чинності.

Зокрема, найширший за обсягом запроваджуваних обмежень так званий «закон Колесніченка – Олійника», що має назву «про зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів» та інших процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», має майже повністю набути чинності з дня, наступного за днем офіційного оприлюднення.
XS
SM
MD
LG