Доступність посилання

ТОП новини

Від СБУ вимагали інформації про зниклих активістів


Від СБУ вимагали інформації про зниклих активістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
Близько півтисячі людей під будівлею Служби безпеки України вимагали повідомити про місце перебування зниклих активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Люди тримали в руках фотографії зниклих, вигукували: «Банду геть!», «Один за всіх і всі за одного». Попереду колони розгорнули великий плакат із написом «Київ, вставай».

Про зникнення активіста Ігоря Луценка стало відомо минулої ночі. Як повідомила на своїй сторінці у Facebook активістка Марія Лебедєва, «його разом з потерпілим, Юрієм Вербицьким, якого він привіз на своїй машині до Жовтневої лікарні, викрали невідомі!». Про це Лебедєва інформувала зі слів охоронців лікарні, які кажуть, що викрадачі були в цивільному.

«Від пацієнта залишилася куртка з паспортом, він встиг роздягнутися у лікаря. Залетіли, скрутили руки, повели – це вся інформація. Це було близько 4:30 ранку, телефони Ігоря не відповідають, на зв'язок востаннє виходив близько 4:00», – пише Марія Лебедєва.

Ігор Луценко є відомим громадським активістом, одним із засновників руху «Збережи старий Київ».

У МВС заявили, що не затримували Луценка. Інтернет-видання «Українська правда» цитує речника міліції Сергія Бурлакова, який заявив, що у відділках міліції Луценка немає. Він додав, що це попередня інформація.
XS
SM
MD
LG