Доступність посилання

ТОП новини

Росія розкритикувала рішення ООН відкликати запрошення Ірану з переговорів про Сирію


Сергій Лавров на щорічній прес-конференції в Москві, 21 січня 2014 року
Сергій Лавров на щорічній прес-конференції в Москві, 21 січня 2014 року
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров скритикував сьогодні рішення генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна відкликати запрошення, яке той раніше надіслав Іранові на переговори щодо врегулювання в Сирії.

За словами Лаврова, цей крок – «помилка», хоч і не «катастрофа», але, сказав він, це рішення «не зміцнить авторитету» ООН.

Керівник Організації Об’єднаних Націй учора відкликав запрошення Іранові взяти участь у попередніх переговорах напередодні мирної конференції, що має відбутися кінцем тижня в Женеві. Причиною стала заява Ірану, що він не приймає ніяких передумов для своєї участі, а також широка міжнародна критика цього запрошення і погроза головного об’єднання сирійської опозиції вийти з переговорів.

Позавчора Пан Ґі Мун, повідомляючи про це запрошення Іранові, заявляв, що отримав із Тегерана запевнення, що там тепер підтримають мету женевської конференції – домовитися про перехідний уряд для Сирії. Іран, який є головним союзником нинішньої влади Сирії й надає їй усіляку підтримку, завжди заявляв, що не згоден із такою метою.
XS
SM
MD
LG