Доступність посилання

ТОП новини

Сотні кримських татар вирушили на Майдан – представники Меджлісу


До Києва організовано виїжджають сотні кримських татар, заявив сьогодні заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

За його словами, які наводить інформаційно-аналітичний портал «Кримськотатарське питання online», групи кримських татар постійно відправляються до столиці України. Найближчим часом із Криму вирушать іще 5–6 автобусів.

На запитання щодо можливих побоювань у зв’язку з новим законодавством заступник голови Меджлісу відповів: «Нас це не лякало за радянських часів. Ми все це пройшли. Для нас важливіші наша свобода і наші права».

Член Меджлісу кримськотатарського народу Абдураман Егіз додав, що представники Меджлісу від самого початку брали участь у мирних акціях Євромайдану і продовжуватимуть брати в них участь.

Крім того, за його словами, кримські татари виходитимуть на акції підтримки Євромайдану, які тривають щовечора в Сімферополі, мовиться в повідомленні.

Сьогодні ж президія Меджлісу кримськотатарського народу закликала провести позачергову сесію Верховної Ради України з метою негайно скасувати закони, ухвалені 16 січня, які обмежують права і свободи людини, і ухвалити рішення, спрямовані на мирне вирішення ситуації, що склалася.
XS
SM
MD
LG