Доступність посилання

ТОП новини

США обіцяють розширити санкції, якщо насильство в Україні триватиме


В боях на Грушевського масово обстрілюють мітингувальників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00
США рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва й заявляють, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство після того, як раніше вже відкликали візи кількох осіб. Про це йдеться в заяві заступниці речника Державного департаменту США Марі Гарф.

«Сполучені Штати вже відкликали візи кільком людям, відповідальним за насильство, і продовжуватимуть розглядати додаткові кроки у відповідь на застосування насильства з боку будь-яких учасників», – заявляє представниця Держдепартаменту.

«Сполучені Штати рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва, яке призвело до людських жертв і смерті двох демонстрантів. Ми закликаємо всі сторони негайно зняти напруження ситуації й утриматися від насильства», – наголошується в заяві.

Крім того, в США закликали уряд України «скасувати антидемократичне законодавство й розпочати національний діалог із політичною опозицією».

У заяві також мовиться, що зростання напруженості в Україні стало «прямим наслідком відмови українського уряду займатися реальним діалогом і ухвалення антидемократичного законодавства 16 січня». «Проте агресивні дії членів крайньої правої групи «Правий сектор» є неприйнятними, загострюють ситуацію на вулицях і підривають зусилля мирних демонстрантів. Ми також засуджуємо насильство з боку неофіційних груп, відомих як «тітушки», – наголошується в заяві.

Держдепартамент також засудив цілеспрямовані атаки проти журналістів і мирних демонстрантів і їх затримання. «Рух Майдану був визначений духом ненасильства, який ми рішуче підтримуємо», – йдеться в заяві.
XS
SM
MD
LG