Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відпустила режисера Lenta.doc Андрія Кисельова


Російського журналіста-режисера Lenta.doc Андрія Кисельова, затриманого вранці 23 січня в центрі Києва з групою активістів, звільнили з відділу міліції. Про це повідомляє Лента.ру.

Видання зазначає, що МВС не висунуло йому ніяких звинувачень. Під час затримання журналіст отримав травми. На причетність до безладів його перевіряли в Оболонському райуправлінні міліції.

Раніше в МВС заявили, що Кисельова затримали «у складі групи зловмисників», які, озброївшись бейсбольними битами, переслідували автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Згодом, однак, участь журналіста у сутичках не підтвердилася.

Як повідомив з Києва кореспондент Лента.Ру, Кисельов як журналіст супроводжував учасників протестних виступів. Вранці у середу він разом з активістами вирушив до автозаку із затриманими опозиціонерами. Бійці «Беркута» витягнули всю групу з машини. Кисельов розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу, повідомляє видання. Також, за повідомленням, під час затримання він отримав рану на бровах і численні забої.

За словами Кисельова, в протоколі записано, що він і активісти, що були з ним, кидали камені і викрикували антиурядові гасла, хоча насправді цього не було.
Стосовно активістів порушили справу, за якою Кисельов тепер проходить як свідок. Стаття, за якою порушено справу, невідома, кажуть у виданні.

Про затримання Кисельова, який працював у Києві за завданням редакції Лента.Ру, вранці 23 січня розповів його колега по проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв . Він також повідомив, що при затриманні Кисельова побили. З вимогою звільнити журналіста виступили голова Ради прав людини при президенті Росії Михайло Федотов і голова Спілки журналістів Росії Павло Гусєв.
XS
SM
MD
LG