Доступність посилання

ТОП новини

Революція у Рівному


Пікетування Рівненської облдержадміністрації, 24 січня 2014 року
Пікетування Рівненської облдержадміністрації, 24 січня 2014 року
Рівне – Незважаючи на заяви і запевнення очільників Рівненської області про бажання піти у відставку, рівняни не розходяться і продовжують блокувати приміщення адмінбудівлі. Так у регіоні відгукуються на щораз жахливіші повідомлення про події у столиці.

Кілька тисяч людей пікетують Рівненську облдержадміністрацію з обідньої пори. Спочатку вони вимагали спуститися до них голову ОДА Василя Берташа, але, як їм пояснили охоронці, голова перебуває за кордоном. Зрешою до людей, які вигукували «У відставку!» і «Ганьба!», вийшли перший заступник голови Анатолій Юхименко та заступник з гуманітарних питань Олексій Губанов. Вони намагалися запевнити народ, що перебувають на робочому місці саме заради їхнього спокою. Однак люди скандували «Геть!». З боку приміщення хтось розпилив сльозогінний газ, який потрапив в очі Олексію Губанову.

Розбивши скло дверей, натовп потрапив всередину приміщення. Великими зусиллями народному депутатові-батьківщинівцю Миколі Кучеруку, а також місцевим депутатам Роману Ковалю та Олексію Бучинському, а також майданівцю-унсовцю Олександрові Музичку вдалося втихомирити ситуацію. Представники Майдану разом з журналістами двічі ходили на переговори до чиновників. Їхнім результатом стали написані заяви про відставку, які тут же винесли до народу.

Рівняни домоглися виходу з приміщення міліціонерів, які перебували на верхніх поверхах адміністрації. Вони запевняють, що порядок наведуть представники загонів самооборони. Люди знайшли у натовпі кількох провокаторів, яких вважають перевдягненими міліціонерами. Чоловіки ледве врятувалися від розправи.

Одному зі студентів стало погано, його забрала швидка допомога. Протестувальники намагалися побити камеру працівника оперативно-слідчого відділу, який проводив відеозйомку. Хлопці із загону громадської самооборони втрутились у бійку та стали на захист побитого та розборонили бійку.

Прокурор лякає відповідальністю, депутати скликають сесії

Пізнього вечора прес-служба прокуратури Рівненської області поширила заяву прокурора області Олександра Черепахи про те, що «радикально налаштовані особи вчинили низку протиправних дій, що зазіхають на спокій мирних громадян та стабільність у регіоні». Прокурор запевняє, що фактам блокування правоохоронців і захоплення держустанов «буде надано відповідну оцінку, а причетні до них громадяни «усі без винятку» нестимуть відповідальність.

Увечері на майдані Просвіти перед Рівненською ОДА розпочалося віче. Люди домагаються негайного скликання сесії обласної ради для ухвалення звернень про ситуацію в країні та вирішення управлінських питань. У п’ятницю очікують скликання позачергових сесій міської та обласної рад. На п’ятому поверсі приміщення Рівнеради й адміністрації мітингувальники почепили чорно-червоний прапор.
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG