Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура пообіцяла клопотати про звільнення затриманих у разі припинення насильства


Генеральна прокуратура заявила пізно ввечері в четвер, що органи прокуратури клопотатимуть перед судами про звільнення арештованих під інший запобіжний захід чи відмову від арешту затриманих через протистояння на вулиці Грушевського в Києві – в разі, якщо «радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам та звільнять вулицю Грушевського».

Наразі, повідомила пресова служба ГПУ, правоохоронні органи затримали за участь і організацію масових заворушень на вулиці Грушевського 71 особу, з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 36 особам. Розгляд інших судових справ призначено на найближчі дні, а сотні осіб перебувають у розшуку.

Таким чином Генпрокуратура підтвердила домовленість, про яку оголосили пізно ввечері в четвер лідери опозиції після переговорів в адміністрації президента, один із пунктів якої передбачає звільнення арештованих за рішеннями судів протягом трьох наступних днів у разі, якщо протестувальники утримаються від застосування сили.
XS
SM
MD
LG