Доступність посилання

ТОП новини

«Він – найкращий із нас» – дніпропетровці вшановують загиблого Нігояна


Загиблий активіст Євромайдану Сергій Нігоян
Загиблий активіст Євромайдану Сергій Нігоян
Дніпропетровськ – Дніпропетровщиною ширяться протести проти дій силовиків і мітинги в памʼять про загиблого земляка Сергія Нігояна. У п’ятницю на знак протесту проти загибелі людей у Києві місцева опозиція бойкотуватиме сесію міськради. Кілька протестних акцій відбулось у четвер. Того ж дня памʼять Сергія Нігояна вшановувала численна вірменська громада Дніпропетровська.

У Дніпропетровську відбуваються заходи в памʼять про загиблого на вулиці Грушевського в Києві 21-річного Сергія Нігояна – не тільки організовані, а й стихійні. У четвер під будівлею облради дніпропетровці зібрались на несанкціонований пікет, вимагаючи від влади зупинити силовиків.
Все більше досі аполітичних людей долучаться й до збирання коштів для родини загиблого земляка. Незнайомі між собою люди гуртуються і автівками їдуть в село Березнуватівка, де народився і виріс Сергій, щоб підтримати родину.
Односельці Сергія Нігояна шоковані його вбивством на Грушевського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00
«Попросили особисто передати кошти родині загиблого нашого героя, нашого земляка. Ми мамо пишатись такими людьми. Він справжній українець, хоч і вірменин. Він – найкращий із нас», – каже Олександр, учасник кампанії зі збирання коштів для родини загиблого.

За даними від родини загиблого Сергія Нігояна, наразі його батько перебуває у Києві, де оформлює необхідні документи для перевезення тіла сина. Поховають Сергія в рідному селі цієї суботи або неділі.

Він не був екстремістом – рідні й громада

Тим часом в інтернеті з’явилися фото юнака, схожого на Сергія Нігояна, з автоматом та прапором Вірменії, а також інформація про те, що він нібито належав до екстремістського угруповання. Батько Сергія Гарік Нігоян такі звинувачення відкидає і каже, що вперше чує про такі фото.
Батько Сергія Гарік Нігоян
Батько Сергія Гарік Нігоян
​«Ні, ні, вперше від вас чую», – сказав батько Сергія Нігояна. «Він спілкувався з якоюсь дівчиною, з якоїсь організації чи що, щоб їхати на Майдан. І він поїхав», – додає мама загиблого.
Будинок, в якому мешкав Сергій Нігоян
Будинок, в якому мешкав Сергій Нігоян
​Не вірять в «екстремістські настрої» юнака і в численній вірменській громаді Дніпропетровська. У четвер ввечері на території свого храму загиблого поминали вірмени всього міста, вони нададуть матеріальну допомогу родині Нігоян, а також домагатимуться встановлення гідного пам’ятника загиблому в рідному селі та перейменування на честь нього вулиці. Вірмени вражені загибеллю молодої людини, сказала Радіо Свобода голова вірменської громади Дніпропетровська Анаїда Арзуманова.

«Зараз уже пишуть, кому що прийде в голову. Сьогодні інтернет дає можливість написати що завгодно, сидячи в кріслі», – обурюється вона.

Для нас – це смерть молодої людини, без політичного підґрунтя. Він народився тут, громадянин України, і це була його позиція
Анаїда Арзуманова
«Викладачі зі спортивного коледжу згадують його як доброго, відкритого, у нього багато спортивних нагород було. Я не знаю, що там пишуть… Незрозуміла ситуація в нашій країні. Для нас – це смерть молодої людини, без політичного підґрунтя. Пішла з життя молода людина. Зі своїми поглядами на життя, на себе, на країну, небайдужа людина. Він народився тут, громадянин України, і це була його позиція», – зазначила голова вірменської громади.

Він не був годувальником сімʼї
Дмитро Колесніков
Влада обіцяє допомогу родині з похороном, попри те, що Сергій, як заявив голова облдержадміністрації Дмитро Колесніков «не був годувальником сімʼї».

Регіонали складають партійні квитки, а опозиція готується до бойкоту

Тим часом у Дніпропетровську на знак протесту проти подій на Грушевського члени Партії регіонів почали здавати партійні квитки. За останні дні стало відомо про два такі випадки: квиток склала журналістка, колишня працівниця державного «51-го каналу» Ольга Ольховик, про свій вихід із фракції Партії регіонів заявив і депутат Кіровської райради Олексій Безуглий. На своїй сторінці у Facebook він написав: «Прошу пробачення у свого народу за те, що довго думав».
​У п’ятницю свій протест проти дій силовиків на Грушевського висловить і дніпропетровська опозиція. Депутати Дніпропетровської міськради від фракції ВО «Демократи» бойкотуватимуть сесію міськради, яку збирає провладна більшість.

«Ми засуджуємо дії влади, що призвели до людських жертв та висловлюємо щире співчуття родинам загиблих активістів. Неприпустимо заради власних інтересів не чути громадян та дозволити застосування зброї проти власного народу», – йдеться в заяві опозиціонерів.
  • Зображення 16x9

    Юлія Рацибарська

    Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG