Доступність посилання

ТОП новини

Рівненщина: міські депутати закликають захищати права і свободи, обласні – відтягують сесію


Барикади біля Рівненської ОДА, 24 січня 2014 року
Барикади біля Рівненської ОДА, 24 січня 2014 року
Сесія Рівненської міської ради сьогодні ухвалила рішення, в якому депутати вимагають дострокових виборів президента і парламенту, скасування «диктаторських» законів, ухвалених 16-го січня, і звертаються до земляків із закликом захищати свої права й свободи, визначені Конституцією.

Депутати також закликали Рівне стати на захист конституційних прав і громадянських свобод. Вони звернулися до правоохоронців із закликом «відмовитися виконувати злочинні накази й застосовувати силу проти власного народу», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Депутати Рівнеради оголосили про готовність влади міста гарантувати безпеку постраждалим протестувальникам у закладах охорони здоров’я комунальної власності міста. Вони висунули вимогу негайного відсторонення від виконання обов’язків і притягнення до кримінальної відповідальності працівників підрозділу «Беркут» і Внутрішніх військ МВС, причетних до знущання над активістом Євромайдану Михайлом Гавриляком.

Тим часом, протестувальники закликають рядових працівників облради та облдержадміністрації виконувати свою роботу, незважаючи заяви про звільнення їхніх керівників.

Люди, які працюють у відповідних відділах, є державними службовцями і отримують заробітну плату за рахунок платників податків, прокоментував цю вимогу Радіо Свобода депутат Рівненської облради Сергій Штурхецький.

Протестувальники заявляють, що не чинять жодних перешкод у роботі рядовим працівникам адмінапарату цих двох структур, а барикади перед будівлею облради й облдержадміністрації спорудили лише для захисту від можливого штурму «беркутівців».

Перед барикадами на майдані Просвіти в Рівному провели молитву. Так рівняни розпочинають народне віче, де висуватимуть свої вимоги до місцевих депутатів. Зокрема, вони вимагатимуть проведення позачергової сесії облради.

Ще вчора згоду на її проведення дав голова облради Леонід Кичатий. Нині ж і в голови, і в двох його заступників з’явилися вагомі причини для відсутності – хвороби рідних і власний стан здоров’я.
XS
SM
MD
LG