Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: депутати підтримали президента, офіс Партії регіонів пошкодили


Жінка стоїть на колінах перед правоохоронцями на Грушевського, Київ, 24 січня 2014 року
Жінка стоїть на колінах перед правоохоронцями на Грушевського, Київ, 24 січня 2014 року
Сьогодні на позачерговій сесії Дніпропетровської міської ради депутати провладної більшості ухвалили звернення до президента України, Кабінету міністрів України і громадян щодо політичної ситуації в країні. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони засудили Майдан і висловили підтримку діям центральної влади.

«Вважаємо, що всі засоби, які передбачені Конституцією та законами України, сьогодні є прийнятними. Необхідно рішуче припинити в нашій країні будь-які прояви екстремізму, радикалізму й насилля», – йдеться у зверненні.

Звернення підтримали 87 із 88 зареєстрованих у залі депутатів. Опозиція бойкотувала сесію, не з’явившись до зали засідань.

Водночас у Дніпропетровську в офісі обласної організації Партії регіонів, що на проспекті Карла Маркса, 5, цієї ночі вибили скло центральних дверей. За свідченнями очевидців, пошкодження виявили сьогодні вранці, триває розслідування.

Крім того, цієї ночі на проспекті Воронцова, 3 у Дніпропетровську невідомі підпалили офіс осередку Спілки ветеранів Великої Вітчизняної війни.

У п’ятницю активісти дніпропетровського Євромайдану заявили, що непричетні до цих «радикальних дій».

«Дніпропетровський Євромайдан, всі його учасники і організатори спрямовують свою діяльність лише на мирний характер та мирний шлях розв’язання політичної кризи», – йдеться в офіційній заяві, яку Радіо Свобода надав координатор Євромайдану Іван Маркевич.

Наразі дніпропетровські євромайданівці організовують автобуси, щоб усі охочі змогли поїхати на похорон загиблого на Грушевського земляка Сергія Нігояна, повідомили координатори.

Вбитого у Києві активіста Євромайдану поховають у рідній Березноватівці Солонянського району Дніпропетровської області. За даними сільради, швидше за все, похорон відбудеться у неділю. Поки що тіло хлопця не привезли додому.
XS
SM
MD
LG