Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ передав Азарову пропозиції підтримки у виході з кризи


Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер на зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим у швейцарському Давосі запропонував йому сьогодні надати весь досвід ОБСЄ в полегшенні діалогу між владою й опозицією, повідомили в ОБСЄ.

Серед можливих кроків організації на середню й дальшу перспективу він запропонував підтримку з виборами, мовиться в повідомленні.

Крім того, голова ОБСЄ привітав звернення української сторони з проханням перевірити відповідність українських «законів 16 січня» зобов’язанням України як члена цієї організації. З таким проханням до Управління демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ звернувся комітет Верховної Ради з прав людини, національних меншин і міжетнічних відносин.

Буркгальтер висловив пропозицію, щоб ОБСЄ допомогла Україні знайти мирний політичний вихід із нинішньої кризи, вчора пізно ввечері. За його словами, «ОБСЄ має всі необхідні інструменти й механізми, щоб стати неупередженим посередником у таких ситуаціях, і готова підтримати владу України в зусиллях із метою знизити напруженість і відвернути подальшу ескалацію».

Перед тим в ОБСЄ вже кілька разів за останні дні висловлювали занепокоєння становищем в Україні, яка минулого року сама головувала в цій організації, і закликали припинити насильство, а також з’ясувати з відповідними структурами ОБСЄ, чи відповідають законодавчі акти, ухвалені 16 січня, загальним зобов’язанням України як члена цієї організації.
XS
SM
MD
LG