Доступність посилання

ТОП новини

Хмельницька облрада ухвалила рішення, запропоноване Народною радою


Хмельницька обласна рада 60 голосами з 63 ухвалила рішення, яке їй запропонувала утворена 23 січня Народна рада.

Обласні депутати, як і напередодні міські, вимагають дострокових виборів президента і парламенту, анулювання ухвалених «вручну» законів «16 січня», покарання винних у побитті та загибелі людей, а також вжиття заходів для припинення протистояння у Києві.

«Україна на межі громадянської війни. У цьому винна влада. Треба покарати тих, хто застосував силу до мирних мітингувальників і призначити дострокові вибори. Це зупинить конфлікт», – передає слова депутатів області депутат Хмельницької міськради Віктор Байдич, який теж був присутній на сесії.

«Молоді!» – скандували депутатам кілька тисяч людей, які стояли навколо приміщення ОДА та облради, а також ті, хто зайшов всередину й слухав перебіг обласної сесії.
(Відео YouTube Лілія Ковальчук)

Віктор Байдич також розповів Радіо Свобода, що жінки-правоохоронці не чинили перешкод людям, які хотіли потрапити на засідання обласної ради.

Однак до тієї частини приміщення, яке займає Хмельницька обласна державна адміністрація, люди «силою» відкрили двері. «Відставка!» – кричали вони, звертаючись до голови ОДА Василя Ядухи.

Учора, 23 січня, депутати Хмельницької міської ради ухвалили рішення, в якому вимагали позачергових виборів президента і Верховної Ради, відставки уряду Миколи Азарова й ліквідації спецпідрозділу «Беркут».

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб 24 січня оголосити у Хмельницькому Днем жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.
XS
SM
MD
LG