Доступність посилання

ТОП новини

Президент заявив про участь в акціях протесту «іноземців, що в розшуку»


(архівне фото)
(архівне фото)
Президент Віктор Янукович заявив сьогодні під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, що в акціях протесту в Україні також беруть участь іноземні громадяни, які перебувають у розшуку.

«Почались радикальні події, і до цього залучились не тільки українці, але й дуже багато людей, які приїхали з інших країн, які брали участь у різних регіональних конфліктах, які є в міжнародному розшуку. Вони всі ховаються в цих захоплених будинках», – заявив Янукович, не наводячи ніяких конкретних даних.

Президент також стверджував, що в захоплених будівлях «є зброя».

Крім того, заявив він, працівникам прикордонних та митних органів вдалося зупинити в аеропортах багато радикалів, «кримінальних авторитетів», які намагалися потрапити на територію України.

«Серед затриманих є такі люди. Ми не оприлюднюємо поки що цієї інформації. Тому треба розділити мирний майдан від майдану радикального, який несе сьогодні небезпеку всій країні і всім громадянам», – сказав Янукович, як його цитує прес-служба голови держави.

Також він заявив, що серед затриманих громадян під час сутичок у центрі Києва є ті, хто скоїв тяжкі злочини, і вони будуть відповідати за законом.

Раніше повідомляли, що в розшуку міг бути вбитий під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві громадянин Білорусі, який перебрався до України багато років тому через політичні переслідування вдома.

А з заявою про наявність «значної кількості вогнепальної зброї» в будівлях Будинку профспілок і Київської міськдержадміністрації, частини яких використовують активісти Євромайдану, виступило сьогодні ж Міністерство внутрішніх справ, пославшись на «інформацію оперативників ГУБОЗ».
XS
SM
MD
LG