Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутат від Латвії закликала Європарламент висловити обурення «війною проти народу» в Україні


Під час акції біля посольства України, Рига, 24 січня 2014 року
Під час акції біля посольства України, Рига, 24 січня 2014 року
У Ризі біля посольства України в Латвії сьогодні відбувся флеш-моб, мета якого – підтримати український народ у важкий для нього час.

В акції взяла участь депутат Європейського парламенту Сандра Калнієте, яка сказала Радіо Свобода, що схвильована тією тишею та плутаниною, які панують в Європі щодо України.

«Я вважаю, що європейським лідерам, Європарламентові слід голосно заявляти про своє обурення тим, що зараз відбувається у Києві, бо насправді це війна проти свого народу. Вбивство мирних людей є повністю неприйнятним для європейських цінностей», – наголосила євродепутат.

Сандра Калнієте вважає, що Європі не слід запроваджувати економічних санкцій проти України, бо від цього потерпатимуть у першу чергу пересічні українці. На її думку, санкції мають бути цілеспрямованими й дієвими.

«Особам, яка надали наказ спеціальним загонам, щоб вони у такий брутальний спосіб, що спричинив кровопролиття, розігнали мітингувальників, слід заборонити в’їзд до ЄС. Заборонити право в’їзду до країн Євросоюзу слід також і тим олігархам, на коштах яких базується режим (президента Віктора) Януковича», – вважає Калнієте.

Депутат Європарламенту каже, що європейцям слід дуже добре подумати над тим, які будуть геополітичні наслідки, якщо Україна буде розділена Росією.

За словами організаторів, мета флеш-мобу у Ризі – показати, що світ уважно стежить за розвитком подій в Україні. За словами професора Латвійського університету Каспарса Зелліса, це мирна акція, яка засвідчила, що Латвію турбує те, що відбувається зараз у Києві.
XS
SM
MD
LG