Доступність посилання

ТОП новини

У Білій Церкві пройшла велика стихійна хода зі смолоскипами за відставку Януковича


У Білій Церкві Київської області акція вшанування пам’яті вбитого на вулиці Грушевського у Києві громадянина Білорусі Михайла Жизнєвського переросла сьогодні у стихійну ходу з вимогами відставки уряду, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Планували, що о 19-й вечора мала відбутись акція вшанування пам’яті Жизнєвського, який після втечі з Білорусі протягом якогось часу жив у Білій Церкві. Але акція переросла у великий пікет міської ради, після чого кілька тисяч людей рушили звідти центральною вулицею в напрямку парку Слави.

Люди зі смолоскипами й вигуками «Банду геть!», «Слава Україні та смерть ворогам!» вимагали від міської ради ухвалити звернення до керівництва України з вимогою скасувати «закони 16 січня». Також учасники ходи вимагають відставки президента.

Ніяких спроб штурму міської ради вони не робили. Акція відбувається мирно, під контролем працівників міліції.

Один із двох загиблих у центрі Києва під час сутичок є громадянином Білорусі, ім’я якого називають як Михайло Жизнєвський. За інформацією журналістів, він кілька років тому виїхав із Білорусі, бо мав політичні проблеми на батьківщині.




XS
SM
MD
LG