Доступність посилання

ТОП новини

Суди взяли під арешт іще 12 учасників протистояння на Грушевського


Прокуратура Києва повідомила сьогодні, що суди ухвалили взяти під варту ще 12 затриманих за кримінальними звинуваченнями в «масових заворушеннях» на вулиці Грушевського у столиці.

П’ятьох підозрюваних чоловіків відправив під арешт Деснянський районний суд Києва, іще сімох чоловіків – Святошинський райсуд.

Так суди вирішили через «особливу тяжкість злочину»: слідство стверджує, що всі ці люди безпосередньо брали участь у масових заворушеннях біля стадіону «Динамо» на Грушевського, що супроводжувалися насильством, підпалами, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя.

У ніч на сьогодні після вчорашніх переговорів лідерів опозиції з президентом стало відомо, що влада запропонувала надалі не застосовувати арешт як запобіжний захід щодо затриманих через події на Грушевського і через суди протягом трьох днів звільнити з-під варти вже арештованих, але тільки в разі, якщо демонстранти припинять протистояння з силовиками. Після звіту лідерів опозиції про це на Майдані присутні відкинули такий варіант і, навпаки, приєднали територію протистояння на Грушевського до Євромайдану.
XS
SM
MD
LG