Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку і Рівному міліція каже, що «з народом»


Волинські й рівненські міліціонери не хочуть воювати з людьми. Міліціонери, які охороняли Волинську облдержадміністрацію, заявили, що вони не застосують силу проти людей.

«Ми з народом, ми – українці», - сказали працівники спецпідрозділу працівникові адміністрації Миколі Давидюку, котрий застерігав їх не бити людей.

Згодом міліціонери, які охороняють адміністрацію ззовні, зняли шапки разом з людьми, коли ті вшановували хвилиною мовчання пам’ять загиблих протестувальників.


Відео з Youtube-каналу користувача yurgen1111

Водночас біля частини внутрішніх військ у Луцьку вже п’ятий день чергують євромайданівці. Вони пропускають лише охоронців суду та інкасаторів. Частина переведена на казармене становище. Однак сьогодні солдати призналися журналістам, що вдячні пікетувальникам за те, що не дають виїхати до столиці.

Працівники ДАІ Рівненщини не виконуватимуть злочинних наказів, якщо такі надійдуть, – повідомив у суботу увечері зі сцени Народного віча під Рівненською облдержадміністрацією керівник обласного ДАІ Олександр Семенюк. Його зустріли схвальними вигуками.

У суботу новостворена Волинська обласна Народна рада визначила найперші завдання, серед яких – створення загонів обласної муніципальної міліції, яка забезпечуватиме порядок у місті. Цією справою займуться колишні міліціонери, які відбиратимуть людей у загони добровольців. Загони не замінюватимуть, а підсилюватимуть роботу УМВС щодо охорони громадського порядку та знешкоджуватимуть провокаторів.

Віче в Рівному проголосувало за створення загонів самооборони.
XS
SM
MD
LG