Доступність посилання

ТОП новини

Кримчани пікетували сімферопольську базу «Беркута»


Близько півсотні кримчан пікетували в неділю базу спецпідрозділу «Беркут» в Сімферополі. Ініціаторами заходу під назвою «Беркут»! Повертайся додому!» виступили активісти кримського Євромайдану.

​Учасники пікету тримали державний прапор України і плакати: «Беркут, не знущайся над народом!», «Беркут, захищай народ, а не олігархів!», «Ні кровопролиттю!», «Беркут, пам'ятай присягу!». Вони також скандували гасла: «Беркут – убивці!», «Банду геть!», «Ганьба злочинцям!» і «Слава Україні!», а також співали державний гімн України.

​Одночасно поруч проходила акція на підтримку «Беркуту». Близько двох десятків чоловіків, які представлялися активістами «Національно-визвольного руху», співали «Вставай страна огромная!» і намагалися перекричати євромайданівців.
​Акції пройшли без інцидентів, на ній були присутні близько десяти правоохоронців. Водночас, за воротами бази «Беркуту» у дворі можна було побачити БТР і кілька десятків бійців цього спецпідрозділу у повному спорядженні.
В неділю ж в Сімферополі, Севастополі, Ялті та Євпаторії в храмах УПЦ Київського патріархату та УГКЦ пройшли панахиди за загиблими під час протистояння у Києві.
XS
SM
MD
LG