Доступність посилання

ТОП новини

Міліція разом з тітушками зачистила запорізький Євромайдан


Міліція разом з тітушками зачистила Євромайдан у Запоріжжі. Як передає кореспондент Радіо Свобода, близько 21.15 співробітники міліції, які охороняли запорізьку ОДА під час сьогоднішніх акцій протесту, пішли штурмом на мітингувальників.

Як повідомив лідер місцевого Євромайдану Ігор Артюшенко, спочатку міліція увірвалася до бізнес-центру «Байда», де грілася частина мітингувальників. «Вони з кийками, матами та погрозами почали виганяти людей. Люди вибігали на майдан. У цей час міліціонери з іншого боку витісняли людей», – каже Артюшенко.

Міліція перекрила усі шляхи відступу для людей і била кийками усіх поспіль, розповідає головний редактор місцевої газети «Мрія» Юрій Гудименко. У Гудименка на руці зламаний палець. Також постраждав журналіст «5-го каналу». Ще двоє журналістів, яких побили міліціонери зникли – телефонного зв’язку з ними немає.

У той же час, як повідомив Радіо Свобода начальник обласного управління внутрішніх справ Володимир Серба, ніякої зачистки не було. «Люди, коли побачили міліцію почали тікати самі, бо не знають чого вони хочуть. Люди розбіглися і зранку на площі будуть працювати комунальники»,– сказав Серба.

При цьому Володимир Серба підтвердив, що за фактом сьогоднішніх заворушень є затримані. Скільки їх та де вони перебувають, він не сказав. Серба зазначив, що йому нічого невідомо про можливих постраждалих.

Сьогодні близько 14 години у Запоріжжі активісти почали штурм будівлі облдержадміністрації. Люди озброїлись камінням і намагалися прорвати вхід до приміщення ОДА, але міліція цьому завадила.

Частина учасників запорізького Євромайдану вирішили не розходитися і продовжувати пікетувати будівлю ОДА. Таке рішення активісти ухвалили попри заклики представників «Батьківщини» розійтися і спробувати вирішити питання відставки керівника області Олександра Пеклушенка та міського голови Олександра Сіна на сесіях облради і міськради у п’ятницю.
XS
SM
MD
LG