Доступність посилання

ТОП новини

Внутрішні війська заперечують причетність до нищення музейних фондів в «Українському домі»


Демонстранти прибирають в «Українському домі» після входу до будівлі зранку 26 січня
Демонстранти прибирають в «Українському домі» після входу до будівлі зранку 26 січня
У внутрішніх військах МВС України спростовують інформацію, що в «Українському домі» в центрі Києва 25 і 26 січня перебували військовослужбовці цих військ.

«Жодного військовослужбовця внутрішніх військ МВС України в «Українському домі» не перебувало, також там не було курсантів Академії внутрішніх військ МВС України. В «Українському домі» були розташовані інші підрозділи міліції», – повідомила прес-служба внутрішніх військ.

Про які саме підрозділи йдеться, прес-служба не повідомляє.

25 січня приблизно о 22:00 демонстранти розпочали блокування «Українського дому» і згодом штурмували це приміщення. Перед тим мітингувальники помітили значну кількість силовиків у будівлі, розташованій позаду активістів, які спорудили барикади на вулиці Грушевського.

Багатогодинні переговори закінчилися близько 4:00 26 січня виходом силовиків через «чорний хід» «Українського дому».

Згодом МВС повідомило, що ці підрозділи перебували в «Українському домі» в резерві.

У неділю народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець заявив, що міліціонери (він вважав, що це був підрозділ «Беркут») розкрили й знищили цінні експонати Музею історії Києва, які розміщувалися в приміщенні «Українського дому».

Після того, як позаминулої ночі «Український дім» під тиском активістів покинули правоохоронці, одними з перших до будівлі, де зберігаються фонди Музею історії Києва, увійшли музейники. Якраз вони і виявили, що до музейних сховищ заходили сторонні.
XS
SM
MD
LG