Доступність посилання

ТОП новини

У Женеві відновилися переговори між сирійським урядом і повстанцями


Переговори, які відбуваються за посередництвом представника ООН і Ліги арабських держав Лахдара Брагімі, зосереджуються на гуманітарних питаннях.

Брагімі сказав, що на порядку денному другого дня переговорів буде звільнення із сирійських в’язниць багатьох тисяч в’язнів, включно з жінками, дітьми та особами старшого віку.

В суботу Брагімі сказав репортерам, що суперницькі сторони зустрілися двічі в цій самій кімнаті офісу ООН у Женеві. Він додав, що обидві сторони обговорювали жахливу гуманітарну ситуацію в Гомсі та висловили надію, що незабаром може бути досягнута угода про надання вже в понеділок гуманітарної допомоги мешканцям Старого міста в Гомсі.

Гомс – одне з найбільших міст Сирії і його обстрілюють урядові сили, щоб відновити свій контроль над ним після того, як ним оволоділи повстанські сили.

Представник повстанських сил Луай Сафі заявив, що переговори в суботу були необхідні, щоб врятувати людей, які вмирають від недоїдання в результаті блокади міста урядовими силами. Сафі назвав розмови «підготовчими дискусіями, що вестимуть до переговорів». Він розраховує на те, що переговори розпочнуться в понеділок.

Сафі повторив, що головною метою опозиції є «перехід від диктатури до демократії».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG