Доступність посилання

ТОП новини

КПУ готова розглядати зміни до законів 16 січня, за винятком 2, внесених комуністами


Фракція Комуністичної партії України готова розглядати зміни до законів від 16 січня на завтрашньому позачерговому засіданні Верховної Ради, за винятком двох законів, внесених комуністами. Про це повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

«Ми готові розглядати можливі зміни у ці закони за винятком двох законів: закон про кримінальну відповідальність за руйнацію пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни і закон про кримінальну відповідальність за пропаганду фашизму і нацизму», – сказав Симоненко.

Він наголосив, що ухвалені 16 січня закони, за його словами, відповідають європейським стандартам. «У цих законах нічого українського немає, там усе європейське, там переклад з англійської мови на українську», – сказав він.

На запитання, як він ставиться до кандидатури Арсенія Яценюка на посаду прем’єр-міністра, яку йому запропонував президент Віктор Янукович, Симоненко відповів: «Ми говоримо про Яценюка. Я хочу тоді знати: а хто буде у складі уряду».

16 січня Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму. Крім того, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України», яким передбачено, що за «осквернення та руйнування пам’ятників, споруджених в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців передбачена кара у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк». Авторами документів є Петро Симоненко та Ігор Алексєєв.
XS
SM
MD
LG