Доступність посилання

ТОП новини

Попри фото й відео, міліція заперечує співпрацю з тітушками під час штурму облдержадміністрації Дніпропетровська


Тітушки на подвір’ї Дніпропетровської обладміністрації, 26 січня 2014 року
Тітушки на подвір’ї Дніпропетровської обладміністрації, 26 січня 2014 року
Начальник ГУ МВС України в області Віктор Бабенко не знає, хто були люди з жовтими пов’язками на рукавах, які перебували в будівлі та на подвір’ї Дніпропетровської обладміністрації разом з міліцією і були озброєні дерев’яними палицями та битами. Про це він заявив у понеділок на прес-конференції.

За твердженням активістів акції, саме присутність цих молодиків (так званих тітушок) в адміністративній будівлі в неділю й спровокувало спроби штурму. Начальник міліції пообіцяв журналістам вивчити фото і відеоматеріали, де зафіксовані невідомі молодики.

«Можливо, це були добровільні помічники», – сказав Бабенко, додавши, що міліція нікого не залучала до себе на допомогу і ніким не керувала.

За даними Віктора Бебенка, інформація про використання травматичної та іншої зброї при захисті ОДА не відповідає дійсності. Водночас мітингувальники стверджують, що щонайменше двоє людей отримали травматичні поранення.

Водночас, за даними активістів, районні суди Дніпропетровська засудили 15 учасників акції, затриманих у неділю під час акції протесту біля облдержадміністрації, до 60 діб адміністративного арешту. За їхніми словами, активістів судили затриманих уночі, без вивчення будь-яких доказів у справі. Як повідомили активісти, організатором масових заворушень визнаний Вадим Шебанов, екс-депутат обласної ради, координатор об’єднання «Третя українська республіка» в регіоні.
XS
SM
MD
LG