Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії почали збирати речі на допомогу Майдану в Києві


Українці, які живуть і працюють у Чехії, а також багато чехів збирають речі на допомогу Майдану в Києві, повідомила сьогодні Радіо Свобода працівниця громадської організації «Українська європейська перспектива» у Празі Галина Андрейців.

Ця організація разом зі ще однією, «Батьківщина – Прага», виступила з ініціативою підтримати учасників демонстрацій в Україні.

Як сказала Галина Андрейців, на заклик допомоги відгукнулось уже дуже багато українців, але також і чехів, вони приносять теплий одяг, медикаменти, продукти харчування. За її словами, збір речей «відбувається дуже активно, протягом суботи і неділі привезли до офісу дуже багато речей».

«Сьогодні прийшла чеська бабуся, їй 82 роки, принесла милиці й торбину і побажала українцям вистояти», – розповіла Андрейців.

Також на адресу організацій надходить багато листів, у яких чехи підтримують український Майдан, наголошуючи при цьому, що відстоюють «нашу і вашу свободу».

Останніми днями в Чехії відбулась низка демонстрацій та мітингів на підтримку євромайданів в Україні, пройшла і скорботна хода у Празі.

Українці також звернулись до нового чеського прем’єра Богуслава Соботки з проханням висловитися щодо подій в Україні. А чеські громадяни українського походження закликають президента країни Мілоша Земана відмовитись від запрошення українському президенту Вікторові Януковичу приїхати з візитом до Чехії.
XS
SM
MD
LG