Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшановують пам’ять жертв Голокосту


Сьогодні Україна вшановує пам’ять жертв Голокосту. У Києві розпочався круглий стіл з проблем дослідження уроків Голокосту, який ініціювали українські науковці, громадські діячі і представники єврейської спільноти.

Як повідомив Радіо Свобода керівник українського центру дослідження Голокосту Анатолій Подольський, цього року це вже сьомий круглий стіл. «Його ідея – проаналізувати стан викладання й дослідження історії Голокосту в Україні, культуру пам’яті про Другу світову війну й історію Голокосту як складову цієї пам’яті», – сказав він.

Організатори круглого столу, враховуючи ситуацію в Україні, закликали учасників конфлікту врахувати уроки Голокосту і мирним шляхом, з використанням політичних механізмів, шукати виходу з кризи. Учасники круглого столу вшанували хвилиною мовчання загиблих під час сутичок у Києві людей.

Пам’ять жертв Голокосту вшанували сьогодні також представники єврейської спільноти, громадських організацій України, іноземні дипломати, лідери українських молодіжних організацій у рамках Всеукраїнської акції «Шість мільйонів сердець».

Проведення київських акцій підтримали міжнародні благодійні й освітні інституції, серед яких українські представництва Ґете-Інституту і Фонду Конрада Аденауера.
XS
SM
MD
LG