Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Львівщини визнала незаконними рішення облради про Народну раду і створення виконкому


Прокуратура Львівської області оскаржила три рішення Львівської обласної ради, повідомила сьогодні Радіо Свобода прес-служба цієї установи.

Незаконним, на думку прокуратури, є рішення Львівської облради про утворення виконкому, про звернення до держслужбовців, суддів, працівників правоохоронних органів та військовослужбовців, а також про визнання Народної ради колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України.

Прокуратура посилається на Конституцію України, а також інформує, що жодною нормою Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами не надано повноважень органам місцевого самоврядування щодо визнання представницькими органів, які утворені не згідно з вимогами чинного законодавства, та надання рекомендацій іншим органам місцевого самоврядування щодо визнання таких органів, а також встановлення будь-яких обмежень військовим та правоохоронним органам.

Обласні ради не можуть створювати військкомати і перебирати на себе повноваження обласних адміністрацій, заявила прокуратура.

За інформацією прокуратури, Львівська обласна рада ухвалила з порушенням рішення «Про звернення до держслужбовців, суддів, працівників правоохоронних органів та військовослужбовців», оскільки виконання державними службовцями, суддями, працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями пропозицій обласної ради не відповідає вимогам чинного законодавства України, яке регламентує їхню діяльність.

Згідно з судовим рішенням, Львівській облраді заборонено оприлюднювати свої ухвали, бо вони, як заявляє прокуратура, не мають законної сили.

Усі рішення депутати Львівської облради увалили на позачерговій сесії 25 січня.

На сьогодні роботу ОДА блоковано активістами Майдану, така ж ситуації ще у шести райадміністраціях у Львівській області. Представники штабу Національного спротиву інформують, що виїхали в райони, щоб підготуватись до взяття під контроль усіх райадміністрацій області. Виконком Львівської облради розпочав свою роботу.

Керівництво Львівської ОДА провело апаратну нараду поза будівлею облради.
XS
SM
MD
LG