Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські журналісти написали до міліції заяви, що потерпіли від «тітушок»


Невідомі «спортсмени» у дворі Дніпропетровської ОДА під час акції опозиції, 24 січня 2014 року
Невідомі «спортсмени» у дворі Дніпропетровської ОДА під час акції опозиції, 24 січня 2014 року
У Дніпропетровську сьогодні написали до міліції заяви шість журналістів, які кажуть, що потерпіли вчора під час сутичок біля Дніпропетровської облдержадміністрації між протестувальниками, з одного боку, та міліцією й невідомими молодиками спортивної статури з палицями, з іншого.

Водночас голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, як повідомила прес-служба ОДА, зустрівся сьогодні з керівниками провідних ЗМІ регіону, щоб обговорити «питання безпеки роботи журналістів». За даними прес-служби, він звернувся до керівництва обласної міліції «забезпечити негайне реагування особового складу міліції на будь-які прояви агресії щодо журналістів».

В офіційній заяві нічого не сказано, що за молодики спортивної статури з палицями перебували вчора в будівлі та на подвір’ї облдержадміністрації. Саме ці люди, за свідченнями активістів, під прикриттям міліції провокували заворушення й травмували журналістів.

Дані про це підтверджують керівники дніпропетровських ЗМІ й самі журналісти.

Так, за даними з телевізійного «34-го телеканалу», біля будівлі облдержадміністрації «тітушки» травмували двох операторів телеканалу і журналістку: двоє отримали легкі травми, третій стверджує, що має вогнепальне поранення в спину. Крім того, в оператора телеканалу ІСТV Дениса Синегіна невідомі молодики розбили камеру, а в журналіста газети «Вести» Ярослава Маркіна відібрали ноутбук. За словами журналіста, на нього напали «тітушки», міліція це бачила, але не втручалась.

Іще одна дніпропетровська журналістка, кореспондентка радіо «Ера» та газети «Урядовий кур’єр» Наталія Біловицька повідомила Радіо Свобода, що потерпіла від невідомих молодиків спортивної статури в будівлі самої облдержадміністрації, де виконувала редакційне завдання: коли вона намагалась сфотографувати те, що відбувається в будівлі, невідомі молодики з палицями в грубій формі відібрали флеш-карту з фотоапарата і розірвали сумку.

Раніше сьогодні керівник обласної міліції заявляв, що не знає, хто ті молодики; за його словами, то були, «можливо, добровільні помічники» міліції. Журналісти надали йому фото й відео, де зафіксовані ці люди та їхні дії.
XS
SM
MD
LG