Доступність посилання

ТОП новини

Оробець: амністія – визнання законності дій катів


Леся Оробець
Леся Оробець
Депутат Верховної Ради з фракції «Батьківщина» Леся Оробець обурена пропозицією влади про амністію учасників протестів. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Амністія означає визнання вини покаліченого і автоматично – законність дій катів. Про яку люстрацію і правосуддя тоді йдеться? Яка нова країна, які реформи з цими суддями і прокурорами? Тільки повна реабілітація, компенсація шкоди здоров'ю, фізичних страждань і втрачених доходів», – написала Оробець.

Вона також виступає проти скасування «законів 16 січня». «Скасування законів означало би, що вони діяли в період з 16 до 28 січня», – наголошує депутат.


За підсумками переговорів, які відбулися 27 січня між лідерами опозиції і президентом Януковичем, міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що сторони «дійшли концептуальної згоди проголосувати закон «Про амністію». Цей закон стосуватиметься десятків затриманих силовиками учасників протесту. Водночас «амністія набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів», наголосила Лукаш.

Ухвалене «політичне рішення про скасування» «законів 16 січня», водночас міністр юстиції додала, що «ті закони, що не викликають зауважень, будуть ухвалені парламентом знову».
XS
SM
MD
LG