Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувся «Марш законності»


«Марш законності» від адмінбудинку обласної влади до управлінь СБУ і МВС, а також прокуратури зібрав сьогодні в Івано-Франківську до тисячі людей. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, окремою колоною прийшли на акцію студентство і молодь.

Вулицями міста, а потім під стінами силових відомств люди скандували «Міліція з народом», «Просимо вийти СБУ», «Банду геть!», «Честь і слава героям Станіслава!», а також співали Гімн України.

За словами депутата обласної ради Сергія Адамовича, попередньо зранку в управління СБУ, МВС та прокуратури занесли і зареєстрували звернення із закликом до правоохоронців стати на бік народу, а для керівників – заяву. «Її текст не суперечить законодавству. Просто він зобов’язується бути на боці народу і не давати незаконних розпоряджень», – сказав Сергій Адамович.

Учасники акції чекали, що керівники правоохоронних структур вийдуть до людей з підписаними заявами. Натомість вийшли речники відомств.

Прес-секретар управління СБУ Марія Римар наголосила, що «СБУ з народом України виконують обов’язки, покладені законом про Службу безпеки України, – це захист територіальної цілісності України». Вона заперечила можливість застосування сили проти мітингувальників чи захоплення будівлі обласної ради. «Ніяких силових дій СБУ застосовувати не буде, діятимемо виключно відповідно із законом», – сказала Марія Римар.

Начальник сектора зв’язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області Костянтин Кулак сказав учасникам акції: «Ми приймали присягу на вірність народу, і ми її дотримаємось. Ми працюємо задля вас, ми працюємо разом з вами. Ми забезпечуємо охорону порядку під час мирних акцій, щоб не було провокацій. Ми служимо народу України».

Із закликом до правоохоронців бути разом з народом на сесії обласної ради 25 січня звернулися депутати. Перед приміщеннями силових відомств в Івано-Франківську вже проходило кілька акцій.
XS
SM
MD
LG