Доступність посилання

ТОП новини

Активістів просять звільнити частину приміщення Львівської ОДА


Голова Львівської обласної ради Петро Колодій сьогодні звернувся з проханням до людей, які зайняли другий поверх приміщення Львівської ОДА, звільнити його для пункту обігріву людей.

За словами Петра Колодія, в адмінбудинку діятиме пункт обігріву, згідно з рішенням облради, ухваленим 25 січня на позачерговій сесії. А лист він назвав формальною процедурою. Бо саме на прохання коменданта Штабу народної самооброни Андрій Соколова, управління майном спільної власності повертає собі приміщення, яке до 1 січня 2014 року орендувала ОДА.

Тим часом, Андрій Соколов у коментарі Радіо Свобода пояснив, що справді народна самооборона звернулась на сесії з проханням, щоб облрада перейняла на баланс приміщення ОДА, взяла на себе співвідповідальність і зайняла будівлю.

«Ми мусимо піти звідси. У цьому документі нас просять звільнити будівлю, виконуючи наше прохання. Але друге наше прохання було, щоб облрада зайняла це приміщення. А цього вже у листі немає. Тому згідно з цим листом, приміщення знову займуть працівники ОДА. Активісти, по суті, взяли на себе кримінальну відповідальність і зайняли будівлю, тим самим звільнили його для облради», – каже Андрій Соколов.

Наразі протестувальники не мають наміру звільняти приміщення ОДА, в якому розташована і обласна рада. Кабінети чиновників обладміністрації опечатані, в коридорах адміністрації розташувався медпункт, люди можуть поїсти і зігрітися. Довкола будівлі встановлена барикада.

23 січня декілька тисяч львів’ян зайняли приміщення на вулиці Винниченка, 18, в якому розміщується Львівська облдержадміністрація. Протестувальники змусили голову Львівської ОДА Олега Сала написати заяву про відставку. Пізніше Сало заявив, що відкликає свою заяву, оскільки він написав її під тиском. Того самого дня прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення приміщень Львівської ОДА.
XS
SM
MD
LG