Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і Росія домовилися про консультації щодо угод зі східними партнерами


Володимир Путін (л), Герман Ван Ромпей сьогодні в Брюсселі
Володимир Путін (л), Герман Ван Ромпей сьогодні в Брюсселі
Брюссель і Москва досягли домовленості про двосторонні консультації щодо угод про асоціацію з країнами «Східного партнерства», до числа яких входить і Україна. Про це після саміту «Росія-ЄС» повідомив президент Європейської ради Герман Ван Ромпей.

«Можливі різні трактування і непорозуміння в тому, що стосується угоди про асоціацію з ЄС. Тому ми домовилися на двосторонній основі продовжувати на рівні експертів консультації з питань, пов’язаних з угодою про асоціацію в рамках «Східного партнерства», – сказав Ромпей.

Констатувавши, що навколо «Східного партнерства» існує недостатнє розуміння, президент Ради ЄС розповів про переваги цієї політики ЄС, яка принесе вигоди і російській стороні.

Серед таких вигод він назвав економічну, соціальну стабільність, економічне зростання, від чого «виграють і російські компанії».

У Європейському союзі вважають, що президент України Віктор Янукович у листопаді 2013 року відмовився від планів підписати угоду про асоціацію з ЄС, серед іншого, внаслідок тиску з боку Кремля.

Попередні плани ЄС і Росії передбачали, що саміт у Брюсселі триватиме два дні і матиме в програмі бенкет. Але на початку січня речник Єврокомісії оголосив, що «з огляду на останні події» всі заходи відбудуться протягом одного дня. Бенкет скасували.
XS
SM
MD
LG