Доступність посилання

ТОП новини

Росія попередила, що може все ж переглянути домовленості, якщо Україна «змінить пріоритети»


Ігор Шувалов, архівне фото
Ігор Шувалов, архівне фото
Перший віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Шувалов заявив сьогодні, що в разі, якщо новий уряд України оголосить «про інший порядок денний, про інші пріоритети», це, ймовірно, буде для Росії приводом для перегляду наявних домовленостей.

Але на сьогодні таке питання не стоїть, додав він, виступаючи у Брюсселі після закінчення саміту ЄС – Росія, повідомило російське агентство «Інтерфакс».

Раніше сьогодні президент Росії Володимир Путін, виступаючи на прес-конференції за підсумками цього саміту, запевняв у Брюсселі, що Росія продовжить надавати Україні кредит на загальну суму у 15 мільярдів доларів і постачати природний газ за зниженою ціною незалежно від того, який уряд буде в Києві, навіть якщо до влади прийде опозиція.

За його словами, рішення і про кредит, і про зниження ціни на газ були продиктовані виключно бажанням підтримати український народ, а не якийсь конкретний уряд.

Сьогодні у Брюсселі відбувся короткий саміт ЄС – Росія, однією з головних тем якого стало нинішнє становище в Україні, що виникло після зупинення владою в Києві минулої осені європейської інтеграції під тиском Москви.

Саміт ЄС – Росія відбувся на тлі погіршення відносин між ними через тиск, який Москва чинила на сусідні країни, учасниці «Східного партнерства», домігшись від Вірменії повної відмови від європейської інтеграції і вступу до Митного союзу, а від України – зупинення євроінтеграції. Через це програма саміту, зазвичай дводенна, цього разу була скорочена до кількох годин.
XS
SM
MD
LG