Доступність посилання

ТОП новини

Рекордний снігопад у Дніпропетровську ускладнив Євромайдан і рух транспорту


У Дніпропетровську сьогодні ввечері одночасно відбулись дві акції прихильників євроінтеграції – на Європейській площі та біля пам’ятника Чкалову, однак, за словами учасників, через погоду обидва заходи були нечисленні: за день випала місячна норма снігу.

Через рекордний снігопад у місті ускладнений рух транспорту, повідомили в департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради.

За даними з департаменту, на вечір у місті повністю відновили роботу трамваїв та тролейбусів, які зранку через заметіль працювали з перебоями, однак ускладнено рух автобусів на околицях міста, немає транспортного сполучення з деякими селами, прилеглими до міста, – Сажівка, Старі Кодаки, Ясне тощо. Інші маршрути працюють, але із затримкою швидкісного режиму, кажуть у департаменті.

За повідомленням Дніпропетровської облдержадміністрації, зараз в регіоні працює близько тисячі одиниць техніки, що розчищає дороги від снігу, понад сто одиниць прибирає вулиці обласного центру.

Крім того, за інформацією з облдержадміністрації, в області розгорнули 208 стаціонарних та мобільних пунктів обігріву. Там людей забезпечують теплим одягом, одноразовим харчуванням та гарячим чаєм, чергують працівники МНС та міліції, а також медики. Як заявляє влада, з моменту розгортання пунктів обігріву в області до них звернулося майже півтори тисячі людей.

Також в області запрацювали соціальні патрулі, які об’їжджають центральні площі, вокзали, ринки й транспортують потерпілих із ознаками переохолодження до лікарень.

За прогнозами метеорологів, заметіль у Дніпропетровську має припинитися лише завтра вдень.
XS
SM
MD
LG